logo

facebook twitter

House of Orange Make-up School

14-10-2012

logo HOO makeup schoolGoed, ik ben dan freelance visagiste (“voor al uw fashionshoots en modeshows”) maar uiteindelijk besteed ik de meeste tijd aan het runnen van de House of Orange Makeupschool.

John Kattenberg is mijn baas. Dat vind ik ergens nog steeds te bizar voor woorden, want er was een tijd dat ik hem alleen van naam kende. Zoals je een popster van naam kende.

Er was een tijd dat ik smssen van mijn vriendin kreeg die ongeveer zo gingen: “Fraulein, zag John Kattenberg lopen in de 9 straatjes, moet ik al vragen of je voor hem mag komen werken?”. Dat was nog in de tijd dat ik in Australië make-overs aan het doen was in morsige malls en lokale kapsalons.

Afijn, toen ik uiteindelijk bij John in de leer kwam, werd mij al snel duidelijk dat ik in de buurt van de beste man moest blijven. Dat zou mijn erbarmelijke make-up skills uiteraard enorm bevorderen, maar eigenlijk vond ik de lessen gewoon zo leuk dat ik er niet genoeg van kon krijgen. De cursus na die van mij bleef ik, gevraagd èn ongevraagd, iedere week weer opdagen om te assisteren tijdens de lessen. Dat bestond vooral uit het schrappen van wortels en het maken van lauwe cappuccino’s, maar het kon me niets schelen want ondertussen luisterde ik weer aandachtig mee. En keek ik over de schouders van de studenten om te zien of ze al beter werden dan ik.

Inmiddels ben ik al weer 2,5 jaar manager en heb ik een hele hoop cursisten begeleid tijdens de rollercoaster ride die onzeopleiding is.

4 maanden lang worden ze gepusht, met iedere week bergen huiswerk om hun creativiteit naar boven te halen.

We sturen ze naar films (Diana Vreeland!) musea (Stedelijk!) en de AKO (internationale modetitels!) en ze moeten oefenen tot dat ze er bij neervallen.

Er wordt gehuild en gelachen en aan het einde van de rit is er, net als na een ritje in de Python in de Efteling, grote opluchting en blijdschap voor het behalen van de eindstreep.

Een enkeling zal daarna nooit meer een kwast aanraken, maar bij de meesten hebben we dan een diepe passie voor makeup naar boven gehaald.

 

 

© copyright 2022 Passion is the Key.