logo

facebook twitter

AFW – Marije Hellwich

13-07-2012

fotoNa alle happy madness bij Bas Kosters mocht ik doorschuiven naar het team van visagiste Chiao-Li Hsu, die de make-up ging verzorgen voor ontwerpster Marije Hellwich. Zij stond met haar kleine collectie van 8 stuks om 20:00u op het programma in het Machinegebouw, de 2e, kleinere showzaal op het Westergasfabriek terrein.

Een stuk ingetogener dan haar collega Bas, en ook de make-up was navenant: ‘vrijwel niets’ was de richtlijn. We waren in een uurtje klaar met de ‘cleane basis met lichte shape’. Onderwijl konden we wel even meegluren bij de show van Spijkers en Spijkers, waar de modellen er zalig uitzagen met pluizige krullen en mooie smokey ogen. Vond de collectie overigens ook heel erg mooi.

Om 19:45u richting Machinegebouw gelopen. De enige manier om daar backstage te geraken is via de hoofdingang, en ik voel me altijd een beetje opgelaten als ik daar in m’n plakkerige (want oh wat is het weer snikheet binnen! Hoe dan?! Buiten is het bijkans herfst!) Maybelline shirtje, met m’n knalroze toolbelt om vol kwasten, camouflage en bodylotion rondloop tussen genodigden in couture en poserende BN-ers.

Ook Marije’s show loopt vertraging op, maar wij gebruiken de tijd om alle rode knokkels van de handen weg te werken met foundation (Maybelline), blauwe plekken te camoufleren en neuzen af te poederen (we love ‘prep and prime’ van MAC). Tegen half 9 gaat de verrassende, upbeat soundtrack van haar show aan. Ik had gezien de haast japanse soberheid van haar kleding iets dramatisch verwacht, maar niets blijkt minder waar. Vrolijk stappen de modellen in een paar minuten de catwalk op en af, de ontwerpster is daarna blij en ontroerd en wij gaan snel terug naar ‘de sauna’, zoals een model eerder vandaag de main backstage area noemde.

Ik moet eigenlijk nog door naar het team van Masha Meijer, voor de show van Jan Boeloo, maar ze geeft aan dat ook zij bijna klaar zijn en ik mag naar huis. Blijft toch nog even napraten met wat collega’s, en pik nog wel de rehearsal van Boeloo’s show mee. Veel leer, metalen kettingen en keiharde metalmuziek afgewisseld met een soort van straaljagergeluid – dat wordt een pittige show. Maar ik wacht hem niet meer af en ga naar huis.

© copyright 2022 Passion is the Key.