logo

facebook twitter

Blozende Bruid

09-03-2013

Laura-Mercier-Creme-Smooth-Foundation-fall-2010-close-upVriendin Fleur gaat van de zomer trouwen, en aangezien ze een prachtig snoetje heeft en dito karakter wilde ik heel graag bijdragen aan deze feestvreugde. Op mijn voorstel om haar make-up te verzorgen reageerde ze gelukkig zeer enthousiast (en goddank niet beledigd: “Waarom?? Denk je dat ik make-up nodig heb?? Doe ik het zelf niet goed dan??” Probeer dat dan maar weer recht te praten.) en derhalve toog ik vorige week in een flauw lentezonnetje richting haar ook al zo prachtige huis.

Make-up is make-up zou je denken, maar make-up voor een bruid pak ik toch echt anders aan dan als ik de visagie doe voor een model op een shoot. Geeft een laagje vaseline een fotomodel ‘op beeld’ een mooie, gezonde glow op de wangen, op een bride-to-be zal het eerder lijken alsof ze haar laatste ongetrouwde uren boven de frituurpan heeft gehangen. Op de set wil ik nog weleens een dikke laag foundation aanbrengen omdat de fotograaf zijn felste lichten heeft meegenomen, waardoor de helft van mijn make-up toch wordt weggeflitst. In real life ziet zo’n huid er echter uit als een uitgedroogde zandvlakte, stoffig met hier en daar een barstje. Not a good look.

Voor Fleurs bruidslook was ik ter voorbereiding nog even langs de speciaalzaken gegaan (Skins, ICI Paris XL). Zoals een schilder zo nu en dan langs de Gamma scheurt voor wat nieuwe kwasten en de laatste Black and Decker Workmate, zo moet ook de professionele visagist af en toe wat broodnodige aanvulling voor diens kit kopen. Ik wil niet zeggen dat dit het hoogtepunt is van mijn werk, maar het komt redelijk in de buurt. Ik had al een tijdje de crème smooth foundations van Laura Mercier op het oog, en dit leek me het juiste excuus om een paar van deze loeidure maar oh zo mooie producten aan te schaffen. Deze foundations zijn heel licht van textuur maar ook dekkend, en laagje voor laagje op te brengen. Precies wat je nodig hebt voor een bruid, want haar huid wil ik perfect egaal krijgen zonder dat er een dikke laag smurrie op ligt. Want hoewel een bruid veel wordt gefotografeerd, is het toch vooral een dag van omhelzingen, klapzoenen en tranen wegpinken. En dan wil je niet dat de vrouw in kwestie er a) heel eng uit ziet van dichtbij en b) alle gasten ondersmeert met bruine vegen. Een goede basis is dus het belangrijkst. Voordat ik de foundation aanbreng, gebruik ik ook nog de oil-free primer van Laura Mercier. Die breng ik na een voedende dagcrème aan om zoveel mogelijk oneffenheden in de huid glad te strijken. Gelijk de schilder die grondverf aanbrengt om  het hout mooi glad te maken en  de verf beter te laten hechten, zo werkt de visagist met primers voor nagenoeg hetzelfde effect, maar dan op de huid.

Als de basis eenmaal is gelegd, is het tijd voor blozende wangen en stralende ogen. Voor Fleur ontwierp ik uiteindelijk een passende look met veel pit en glans uit doosjes van Chanel, Dior en MAC. En ze heeft het zo verdiend. Na een aantal verdrietige jaren waarin ze haar lieve moeder ziek zag worden en moest verliezen, heeft het tij zich eindelijk gekeerd. Met een schat van een vent naast zich, lieve vrienden en familieleden om zich heen en een leuke baan bij KLM lacht het geluk haar nu vrijwel letterlijk toe, en won ze een bruidsboeket via Facebook. En ook haar trouwjurk hoeft ze inmiddels niet meer af te rekenen, toen haar naam tijdens een actie in de winkel uit de hoge hoed werd getrokken! Hemelse interventie van haar moeder, daar houden we het op. Deze liefde is meant-to-be.

 

© copyright 2022 Passion is the Key.