logo

facebook twitter

Oranje boven

15-02-2013

_MG_8394Het is zeker geen must, maar soms vallen mode en actualiteit leuk samen. Van de week deed ik de make-up voor het lookbook van de Haagse modeontwerper Michael Barnaart van Bergen. Hij ontwerpt al een aantal jaar prachtige, stijlvolle en draagbare gebreide jurkjes. Een zeer flatteuze en vrouwelijke lijn die 2 keer per jaar wordt vernieuwd, en waarbij de collectie jurken inmiddels is aangevuld met bijpassende vestjes, jasjes en sjaals.

De shoot werd gedaan in Michaels winkel in een straatje om de hoek bij Paleis Noordeinde, daags na de aankondiging van Hare Majesteit dat zij over enkele maanden het koninklijke bijltje erbij neer zal leggen.

40sbMichael had me van te voren al verteld dat hij dacht aan een make-up zoals in de foto’s van Guy Bourdin. Heel veel kleur op ogen, slapen en wangen en glossy lippen. Ik mocht derhalve dus officieel LOS gaan (cue: rondedans) en had voor de gelegenheid onder andere mijn speciale doos make-up uit Koeweit uit de kast getrokken (120 kleuren).

Na het bekijken van de collectie besloten we dat groen één van de basiskleuren op het oog kon zijn. Maar paars mocht ook. En roze. Oh en geel ook wel. Blauw, ook mooi. Michael: “Ehhh Chris… zeg jij het maar….doe maar veel kleur door elkaar en niet te fris hoor, mag best een beetje viezig….” Mijn opdracht dus om het mooi, glamorous en high fashion te houden. En dus niet Mathilde Willink meets Badr Hari at Sensation White. Met een likje lipgloss over het ooglid en op de jukbeenderen werd het ook een tikkie smerig. Tot slot fotografeerde we ‘De Vorstelijke Jurk’, wat mij betreft een bestseller voor de dag der abdicatie!

prada-womenswear-spring-summer-2010-campaign-16PS. Mocht je geen budget hebben voor een complete huldigingsoutfit, koop dan een feloranje lippenstift en smeer er een dikke laag gloss of vaseline over. Toepasselijk, en straks in de prille april-zon ook verrrry sexy.

 

© copyright 2022 Passion is the Key.