logo

facebook twitter

The Glamorous Life

26-08-2012

starshots shop

“Starshots Glamour Photography” – zo heette de studio in een Sydneyse shopping mall waar ik als beginnende makeup-artist mijn eerste commerciële klusjes deed.

Glamorous was het voor mij allerminst, maar wèl voor de klanten die een sessie boekten en er werden opgetut voor een professionele fotoshoot.
In max. 45 minuten moest ik het haar EN de make-up doen van Australische dames die hun partners of familieleden wilden verrassen met een glamour foto van zichzelf. Enig voor in de hal of op het nachtkastje.

Ik kreeg van alles in m’n stoel: van piepjonge beach babes tot oude vrouwen met door de felle Australische zon bruine, diep gerimpelde koppen vol zomersproeten en pigmentvlekken maar met verbazingwekkend witte nekken, vaak ook met overhangende oogleden en inmiddels verschrompelde en daardoor nauwelijks nog terug te vinden lippen. Maak dat maar ‘es fabulous, darling… Een hel voor de onervaren visagist die ik was, maar een verbijsterend goede leerschool.

Ik leerde al snel wat make-up samen met fotografie, goede belichting en een snufje photoshop kon doen voor de vrouw, en dat zonder drastische chirurgische ingrepen, botox of implantaten.

Ik kwam terug in Nederland in de barre winter van 2008, waarin het kwik tot -12 graden reikte en ik permanent bovenop de verwarming intercontinentaal zat te jammeren over de sneeuw en het gebrek aan zonlicht. En terwijl mijn vingers bijkans vastvroren aan m’n toetsenbord besloot ik me op te geven voor de makeup opleiding van de House of Orange Makeupschool. Een life changing experience. Hier zal ik op een ander moment nog veel meer over vertellen want ik ben er blijven hangen als manager en docent. (En nee helaas de cursus van september zit al vol – maar dit terzijde) daria-werbowy-vogue-2010-paris-2-796x1024Maar voor nu is het vooral van belang te weten dat ik sindsdien met name heuse modellen opmaak die vervolgens beeldig in couture over de catwalk schrijden. No more wrinkles, maar belachelijk strakke huidjes. En ja, die hebben we allemaal als we 18 zijn en dat kun je niet je hele leven volhouden, sterker, dat moet je niet willen want dan krijg je een hoop gedoe met injectables en lijk je uiteindelijk op een karper en die look is nog nooit ‘in’ geweest. Maar in mijn tak van sport kun je visagisten niet blijer maken dan met een mooi jong snoetje met blauwe ogen als zwembaden en jukbeenderen à la Daria Werbowy.

© copyright 2022 Passion is the Key.